O nama

Tehnička škola Ruđera Boškovića obilježila je 66. godina postojanja, uspješnog rada, izvrsnosti i prepoznatljivosti. S odgojno-obrazovnim radom započeli smo davne 1948. godine kada je upisana prva generacija učenika u tadašnju Optičku školu na Kraljevcu. Uz mnogobrojne promjene, od naziva škole, lokacija, do područja odgojno-obrazovnog rada, danas je Tehnička škola Ruđera Boškovića vodeća strukovna škola u Lijepoj našoj. Obrazujemo učenike u četiri programa obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije/zanimanja. U školsku godinu 2014. /2015. planiramo upisati 280 učenika u 10 prvih razrednih odjela, te očekujemo da će ukupan broj učenika biti 1160 raspoređenih u 43 razredna odjela. Uz mnogobrojne vrhunske rezultate na svim razinama natjecanja, susreta, smotri i izložbi u području inovatorstva, tehničkog stvaralaštva mladih, računalstva, elektrotehnike, mehatronike, matematike, fizike, LiDraNa, engleskog i njemačkog jezika, sportskih natjecanja, posebno se ponosimo humanitarnim i volonterskim radom kao i uspješnim provođenjem akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Ponosimo se i školskim listom RUĐER INFO, dramskom skupinom INDUSTRIJSKA ZONA, klubom mladih inovatora RUĐER, učeničkom zadrugom RUĐER, radioamaterima – 9A1RBZ, foto-kino klubom RUĐER, udrugom volontera DUR. U Školi se provodi redovito obrazovanje i obrazovanje odraslih, kao i mnogobrojni stručni seminari i usavršavanja u Centru za nove tehnologije, FESTO laboratoriju i CISCO akademiji. Nedavno su realizirana dva projekta u sklopu IPA Komponente IV dodjele nepovratnih sredstava Europske unije „Implementacija novih kurikuluma“, a u tijeku je i realizacija novog projekt naziva „Obnovljivi izvori energije za svjetliju budućnost“. Za postignute dosadašnje uspjehe u odgoju, obrazovanju i izvannastavnim aktivnostima Škola je dva puta dobila Nagradu Grada Zagreba 1969. i 1998., Ministrovo priznanje 2001., te niz priznanja, zahvalnica, pohvalnica i odličja od brojnih tehničkih i civilnih društava i raznih institucija. U listopadu 2010. godine bili smo nagrađeni Ministrovim priznanjem za razvoj i promidžbu odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske u svijetu.

Danas, kada se uvode mnogobrojne promjene u sustavu srednjoškolskog obrazovanja, spremni smo pripremati naše učenike za kvalitetno polaganje ispita državne mature i obranu završnih radova. Pri upisu u 1. razred školske godine 2014./2015. učenici će moći odabrati fakultativnu nastavu iz matematike, a u 2., 3. i 4. godini obrazovanja i ostale fakultativne programe koji obuhvaćaju i opće-obrazovne i strukovne sadržaje. Brojnim izvannastavnim aktivnostima, dodatnom i dopunskom nastavom našim učenicima osiguravamo kvalitetu u svim programima obrazovanja, te po završetku, uspješno plasiranje na tržište rada kao i upise na tehničke fakultete i ostala visoka učilišta. Uspješnost naše Škole potvrđuju i brojne zahvalnice za istaknut doprinos srednjoškolskom obrazovanju Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Za akademsku godinu 2014./2015. dodijeljene su dvije nagrade za najbolje rangirane kandidate iz Tehničke škole Ruđera Boškovića pri upisu na Fakultet elektrotehnike i računalstva Sveučilišta u Zagrebu, što nas ubraja u najbolju strukovnu školu u Republici Hrvatskoj.

U Zagrebu dana 14. srpnja 2014. godine

Ravnateljica

Đurđica Fuštar, prof

Oglasi